.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Καλλυντικά του φαρμακείου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Δεν μπορούμε φυσικά να γνωρίζουμε όλους τους χημικούς όρους που περιέχονται στη σύνθεση ενός καλλυντικού όμως κάποιες πολύ διαδεδομένες ορολογίες όπως ελεύθερες ρίζες, μη φαγεσορωγόνα και κάποια βασικά, φυσικά ή συνθετικά, στοιχεία που καθορίζουν την ιδιότητα του κάθε καλλυντικού θα ήταν χρήσιμο να το ξέρετε. Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μία λίστα με βασικά φυσικά συστατικά. Ανακαλύψτε τις συνθέσεις των περισσοτέρων φυτικών προϊόντων που βρίσκονται στο φαρμακείο και επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Δερματολογικά ελεγμένα – εργαστηριακά ελεγμένα (Dermatologist tested ή laboratory tested): Αυτοί οι όροι έχουν μια μεγάλη ασάφεια καθώς δεν αναφέρονται στο που ή ποιος έκανε τις έρευνες και κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει κάποιος επίσημος κανονισμός που να υποχρεώνει τις εταιρείες να αναρτήσουν τα ακριβή ονόματα των ανθρώπων ή τα εργαστήρια που ανέλαβαν να ελέγχουν το κάθε προϊόν.

Μη φαγεσορωγόνα: Είναι τα καλλυντικά που δεν προκαλούν μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) Αν όμως οι έρευνες έχουν γίνει σε ένα καθαρό δέρμα είναι λογικό να μη δημιουργούν πρόβλημα. Τα υποαλλεργικά: Αυτός ο όρος ουσιαστικά δεν υπάρχει γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος όσες έρευνες κι αν έχουν γίνει πως ένα προϊόν είναι υποαλλεργικό. Οι έρευνες γίνονται σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων κι αν στα περισσότερα από τα μισά δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα τότε αυτό χαρακτηρίζεται ως υποαλλεργικό με χαμηλό δηλαδή ποσοστό αλλεργιών.

Όσον αφορά τα συστατικά θα πρέπει να γνωρίζετε πως: η αλόη περιέχει 90- 95% νερό και πολλά αμινοξέα. Έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Αποτελεί το βασικό συστατικό πολλών αντηλιακών και αντιρυτιδικών προϊόντων.

Τα αντιοξειδωτικά χωρίζονται σε διάφορους τύπους , ένα αντιοξειδωτικό δεν αποτελεί τύπο συστατικού. Περιγράφει όμως την λειτουργία ή τη δράση που μπορεί να έχει στο δέρμα. Συνήθως καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Το συστατικό aqua όπου σε όλα τα καλλυντικά χρησιμοποιείται καθαρό, απιονισμένο νερό.

Το συστατικό καλέντουλα όπου είναι κατάλληλη για την προστασία του δέρματος χάρη στις ιαματικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Ακόμα, είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της. Η βρόμη είναι το φυτικό μαλακτικό το οποίο παράγεται αυτούσιο από το φυτό. Είναι γνωστή για τις ενυδατικές, καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Αποτελεί συστατικό περιποιητικών προϊόντων για βρέφη και καλλυντικών για ξηρές και αλλεργικές επιδερμίδες. Το εκχύλισμα θυμαριού όπου όλα τα είδη θυμαριού είναι πλούσια σε ένα αιθέριο έλαιο το οποίο βρίσκει εφαρμογή σε πολλές περιπτώσεις. Διαθέτει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα που απευθύνονται σε λιπαρές επιδερμίδες. Φυσικά είναι πολύ μεγάλος αυτός ο κατάλογος αλλά αυτά τα συστατικά θα τα βρείτε σχεδόν σε όλα τα καλλυντικά.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...