.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πώς να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους


Οι μαύροι κύκλοι όχι μόνο δείχνουν το πρόσωπό σας πιο κουρασμένο αλλά χαλάνε και όλη την εικόνα του μακιγιάζ. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε το φαινόμενο με τους παρακάτω τρόπους.


- Πίνετε πολύ νερό: Το νερό είναι σημαντικό για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων αφού ενυδατώνει την επιδερμίδα. Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 με 9 ποτήρια νερό τακτικά.

- Χρησιμοποιήστε κρέμες για τα μάτια: Αγοράστε την καλύτερη ποιοτικά κρέμα και εφαρμόστε την κάτω από τα μάτια σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει συστατικά όπως η aloe vera, η βιταμίνη Ε, κλπ.

- Περισσότερο ύπνο: Ο ύπνος είναι ένας από τους κύριους λόγους που προκαλούν μαύρους κύκλους. Η έλλειψη ύπνου μεγενθύνει το φαινόμενο γι΄αυτό προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες.

- Καταπολεμήστε το άγχος:
 Η ένταση, το άγχος, επιδεινώνουν τους μαύρους κύκλους γι' αυτό προσπαθήστε να τα περιορίσετε όσο μπορείτε. Κάνετε κάποια γιόγκα, διαλογισμός, ρέικι κλπ ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απαλλαγεί από το άγχος.

Μερικά extra tips:


- Πάρτε φέτες αγγούρι ή πατάτας, και τοποθετήστε τα στα μάτια σας. Προσέξτε ώστε να αγγίξει το δέρμα κάτω από τα μάτια. Αφαιρέστε τις φέτες μετά από 10-15 λεπτά. Αυτό θα φωτίσει αμέσως τα μάτια σας.

- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Τοποθετήστε τα πάνω στα μάτια σας για 10 λεπτά. Το πρήξιμο και οι κύκλοι θα βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό.

Προσοχή: Εάν έχετε αλλεργία στο δέρμα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό, πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες.

Πηγή: myworld.gr

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...