.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΠΑΤΑ;


Ο καλός σας είναι λίγο διαφορετικός τελευταία; Αναρωτιέστε τι του φταίει και είναι έτσι περίεργος; Η αναρωτιέστε (ακόμη χειρότερα) τι κάνατε και σας συμπεριφέρεται έτσι; Αναρωτηθήκατε αν σας απατά;
Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα που μπορούν να βοηθήσουν μία γυναίκα να καταλάβει αν ο άντρας της μοιράζεται τη ζωή του και με μία άλλη γυναίκα. Βέβαια, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά, όμως τον άντρα σας τον ξέρετε καλά και μπορείτε να καταλάβετε.

Αν ο σύζυγος συμπεριφέρεται παράξενα, προσπαθήστε να μάθετε την αιτία. Μπορεί ο άνθρωπος να περνάει μεγάλο στρες στη δουλειά του, μην τους θεωρούμε όλους άπιστους. Όμως αξίζει να το ψάξετε, έτσι κι αλλιώς είναι ο άνθρωπός σας κι ότι κι αν τον απασχολεί, είναι και δική σας δουλειά να το ξέρετε. Κι αν χρειαστεί να αντιδράσετε, θα πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει για να είναι σωστές οι αποφάσεις σας.

Τα «συμπτώματα» συνήθως είναι:

 • Τα κλασσικά: κραγιόν στο πουκάμισο, τα ρούχα του μυρίζουν άρωμα κ.λ.π. Κι ας μη μιλήσουμε καν για την περίπτωση του να βρείτε ίχνη από κραγιόν στο εσώρουχό του
• Αλλαγή στη σεξουαλική του συμπεριφορά (θέλει είτε λιγότερο είτε περισσότερο σεξ)
• Είναι χαμένος στον κόσμο του
• Δεν δείχνει ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε καμία από τις κοινές σας υποχρεώσεις
• Δεν είναι πια τρυφερός, δεν σας αγκαλιάζει
• Τα παιδιά και η καθημερινότητα στο σπίτι δείχνουν να τον εκνευρίζουν
• Γίνεται ψείρας και δε χάνει ευκαιρία να ξεκινάει καυγάδες για το παραμικρό
• Ξαφνικά άρχισε να ασχολείται πολύ έντονα με την εμφάνισή του, άρχισε γυμναστήριο, ανανεώνει τη γκαρνταρόμπα του, ακούει σούπερ μοντέρνα μουσική ενώ δεν την άκουγε ποτέ, άλλαξε κούρεμα, ξυρίζεται πιο συχνά και μάλιστα ξυρίζει κι άλλα σημεία εκτός του προσώπου του κ.λ.π.
• Ανακάλυψε πρόσφατα ότι θέλει να ασχοληθεί με χόμπυ που απαιτούν να βρίσκεται εκτός σπιτιού, ή κάθεται στο γυμναστήριο επί τρίωρο καθημερινά (κάντε μία βόλτα δήθεν τυχαία από το γυμναστήριο, δε χάνετε τίποτα)
• Έχουν πάρα πολύ δουλειά στο γραφείο, και γαμώτο πρέπει πάλι να κάνει υπερωρίες ή να βγάλει έξω τους πελάτες το βράδυ, άσε που πάλι πρέπει να φύγει ταξίδι και δυστυχώς δεν μπορεί να σας πάρει ούτε αυτή τη φορά μαζί του
• Σας φέρνει λουλούδια ή δώρα ενώ δεν το συνηθίζει (τουλάχιστον έχει ενοχές)
• Χτυπάει το τηλέφωνο στο σπίτι σας και το κλείνουν όταν απαντάτε (ζητήστε από τον ΟΤΕ εντοπισμό κακόβουλων κλήσεων για να βρείτε το νούμερο και θα της εξηγήσετε της κυρίας το παραμύθι face to face)
• Όλως τυχαίως, ο καλός σας παίρνει το ασύρματο ή το κινητό και μιλάει από την κρεβατοκάμαρα ή το μπάνιο, ή βγαίνει στη βεράντα έτσι για να πάρει αέρα. Αν κι εσείς όλως τυχαίως τον ακούσετε να ψιθυρίζει ή να λέει την κλασσική ατάκα «σου είπα να μην με παίρνεις σπίτι», τα πράγματα είναι και πάλι ξεκάθαρα
• Όταν κουβεντιάζετε, αποφεύγει να δεσμευτεί για μελλοντικά σχέδια ή δεν μιλάει καθόλου για το μέλλον ή αποφεύγει να κουβεντιάσει μαζί σας εκτός αν θέλει να τσακωθείτε
• Μιλάει συχνότερα με τους κολλητούς του και μάλιστα ψιθυριστά
• Αν είστε από εκείνες που δεν ντρέπονται να ψάξουν, ξεσκονίστε το προσωπικό του email, τον λογαριασμό των πιστωτικών του καρτών, την αναλυτική κατάσταση του κινητού του και βεβαίως το ίδιο το κινητό του (π.χ. κλήσεις, μηνύματα) αλλά και το πορτοφόλι του ή το κουτί/συρτάρι που συγκεντρώνει τα χαρτιά του
• Ψάξτε το αυτοκίνητό του, κοιτάξτε τα τασάκια, τα διάφορα ντουλαπάκια και το πορτ μπαγκάζ. Αν βρείτε γόπες τσιγάρων με κραγιόν ή έστω τσιγάρα slims και προφυλακτικά στο ντουλαπάκι, τι να πω; Χρειάζεστε κι άλλες αποδείξεις;

Κι άντε κι ανακαλύψατε τις αποδείξεις. Τι τις κάνετε τώρα; Ποτέ μα ποτέ μην αποκαλύψετε, εν βρασμώ, τα στοιχεία που συγκεντρώσατε. Αφήστε τον να νομίζει ότι δεν ξέρετε τίποτα. Όταν έρθει η ώρα μπορείτε να του σερβίρετε όλο το σετ σε συσκευασία δώρου ή να του στείλετε απευθείας την αίτηση διαζυγίου διανθισμένη με τα αποδεικτικά σας στοιχεία.

Πάντα καλύπτετε τα ίχνη σας. Πριν πειράξετε κάτι, κάντε μία νοητική σημείωση του πως το βρήκατε, ώστε να το αφήσετε ακριβώς στην ίδια θέση και κατάσταση. Όχι ότι οι άντρες τα πολυπροσέχουν αυτά αλλά καλού κακού ας είμαστε προσεκτικές.

Όσο κι αν το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ, το να βεβαιωθείς ότι ο άνθρωπός σου σε απατά, είναι μεγάλο χτύπημα και πονάει πολύ. Και είναι άλλο πράγμα να υποπτεύεσαι ότι σε απατά κι άλλο να είσαι σίγουρη γι' αυτό. Το τι θα κάνει η κάθε μία γυναίκα που θα βρεθεί σε αυτή τη θέση είναι τελείως διαφορετικό. Συνήθως αυτά που συμβαίνουν είναι ότι ή τους χωρίζουμε ή τους συγχωρούμε μέχρι την επόμενη ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε μέχρι να χωρίσουν την ερωμένη τους κι όχι εμάς.

Αν βέβαια πετύχετε (ή ψάξετε να βρείτε) πουθενά την αντίζηλό σας, τι να πω; Καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν θα μας έδινε μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση από το να της κάνουμε τα μούτρα κρέας, μήνες να κάνει να βγει από το σπίτι ανάθεμά την κι άλλες τέτοιες ευγένειες. Όμως, τι νόημα έχει τελικά αυτό; Μην ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είμαστε κυρίες και τις κυρίες οι άντρες τις κρατάνε ενώ τις κατίνες συνήθως τις ξεφορτώνονται. Συγκρατηθείτε λοιπόν, κι αν χρειαστεί να μιλήσετε μαζί της, πείτε όσο λιγότερα μπορείτε, μην ανοίγετε συζήτηση ούτε κόντρα. Και βεβαίως μην διανοηθείτε να βάλετε τα κλάματα παρακαλώντας την ερωμένη του συζύγου σας να τον αφήσει. Σιγά που θα σας λυπηθεί, αν την ένοιαζε δεν θα είχε μπλέξει με παντρεμένο.

Αν πάλι είστε εσείς η τρίτη της παρέας, οι στατιστικές λένε ότι ελάχιστες φορές οι άνδρες που διατηρούν εξωσυζυγική σχέση και τελικά χωρίζουν, θα μείνουν με την ίδια κοπέλα που αποτέλεσε την αιτία ή την αφορμή να χωρίσουν με τη σύζυγο. Σκεφτείτε το λοιπόν καλά, αξίζει να χαλάσετε ένα σπίτι; Η κλασσική ιστορία του δεν είμαι ευτυχισμένος, περνάω χάλια στο σπίτι αλλά δεν μπορώ να τους αφήσω, τι θα γίνουν αν φύγω κ.λ.π. είναι απλώς το κλασσικό παραμύθι στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Οι άντρες που απατούν, χωρίζονται σε 3 γενικές κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που παίρνουν μεγάλη ευχαρίστηση από τις παράνομες σχέσεις, τις επιδιώκουν τη μία μετά την άλλη και λίγο τους ενδιαφέρει αν θα τους καταλάβουν. Το αν θα πληγώσουν τους γύρω τους επίσης δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που δεν είναι ικανοί να κάνουν ουσιαστικές και μακροχρόνιες σχέσεις και το παρελθόν τους περιγράφεται ως ένα μήνα με τη Μαρία, μία βδομάδα με την Ελένη, 3 μήνες με την Άννα κ.λ.π. Αυτοί οι άνθρωποι δεν παίρνουν κάτι ιδιαίτερο από τις εξωσυζυγικές σχέσεις, απλώς είναι ανίκανοι για δεσμεύσεις και βαριούνται εύκολα.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι φοβισμένοι. Αγαπούν τη γυναίκα τους και τη ζωή που κάνουν μαζί τους αλλά από τη μία η κρίση της ηλικίας, από την άλλη γέμισε ο τόπος με δίμετρες-πρόθυμες υπάκουες ανατολικές, λίγο που χώρισε ο κολλητός και περνάει δεύτερη εφηβεία - δε θέλει και πολύ το μυαλό να γυρίσει. Αυτοί είναι που μετανιώνουν γρήγορα και γυρνούν στη σύζυγο και την οικογένεια, χαίρονται το παράνομο στην αρχή όμως όταν βρεθούν αντιμέτωποι με το ρίσκο να χάσουν το σίγουρο, τότε το παράνομο χάνει με απίστευτη ταχύτητα την όποια γοητεία του. Και αυτοί συνήθως (αλλά όχι πάντα) κάνουν το πάθημα μάθημα.

Δεδομένο είναι ότι αν εξαιρέσουμε την πρώτη κατηγορία, εκείνοι που ανήκουν στις άλλες δύο συνήθως δεν είναι αρκετά πονηροί για να καλύψουν όλα τους τα ίχνη. Άλλωστε το ξέραμε πάντα ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο έξυπνες και πιο πονηρές, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις περισσότερες φορές ακούμε για τους κυρίους που απατούν τις κυρίες και όχι το αντίστροφο. Δεν είμαστε κι εμείς άγιες, μην τα θέλουμε όλα δικά μας, αλλά εμείς κρυβόμαστε καλύτερα.

Ό,τι κι αν αντιμετωπίζετε, ό,τι κι αν αποφασίσετε, μην ξεχνάτε ότι η νούμερο 1 προτεραιότητά σας είστε εσείς, ο εαυτούλης σας. Ό,τι κι αν κάνει ο σύζυγός σας, να προσέχετε πρώτα και πάντα τον εαυτό σας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...