.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ

Η σωστή υγιεινή θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλες μας. Πολλές όμως μπορεί να έχουμε κάποια ερωτήματα, τα παρακάτω σίγουρα θα σας τα λύσουν. 

Αρχικά θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα ρούχα σας. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα συνθετικά ρούχα, τα στενά παντελόνια και να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα για να αποφύγετε τυχόν μυκητιάσεις και κολπίτιδες. 


Τις ημέρες που έχετε περίοδο καλό θα ήταν να φοράτε μεγαλύτερο νούμερο στηθόδεσμο για να αποφύγετε κακοδιαθεσία, πόνο. Επίσης θα πρέπει να πλένεστε τακτικά για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροοργανισμών και λοιμώξεων. Δεν ισχύει ότι η γυναίκα δεν πρέπει να πλένετε τις ημέρες της περιόδου. 

Καλό θα είναι όσες από εσάς κατά την διάρκεια της ημέρας μένετε πολλές ώρες όρθιες, να φοράτε ειδικές κάλτσες που θα σας προστατεύσουν από την εμφάνιση φλεβίτιδας ή κιρσών και να αποφεύγετε τα ψηλοτάκουνα. 

Να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και να αποφύγετε το τσιγάρο και το ποτό. 

Θα πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στην καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής. Όταν λείπει η καθαριότητα μπορεί να δημιουργηθεί κακοσμία στην περιοχή αλλά και να δημιουργηθούν μολύνσεις. 

Να πλένεστε με χλιαρό νερό και με ειδικό σαπούνι για αυτήν ευαίσθητη περιοχή. 

Το μόνο που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι τις κολπικές πλύσεις. Μπορεί αυτές οι πλύσεις να μας προστατεύον από κολπίτιδα αλλά η κατάχρηση μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. 

Και μην αμελείτε μια φορά τον χρόνο να επισκέπτεστε τον γυναικολόγο σας, εκτός αν έχετε ενοχλήσεις που θα πρέπει άμεσα να κλείσετε ραντεβού. Η επίσκεψη στο γυναικολόγο μπορεί να προλάβει καταστάσεις που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον.
http://www.supa.gr/forums/f71/gunaikeia-ugieini-21615.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...