.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

TΣΙΓΑΡΟ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΒΛΑΒΕΡΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ

Οι επιπτώσεις μιας βλαβερής συνήθειας...
Πολλές γυναίκες στις μέρες μας σταματάνε το κάπνισμα ύστερα από πολλά χρόνια λόγω των επιπτώσεων που έχει το κάπνισμα στην εμφάνισή τους.
Το 1985 ο όρος «smoker’s face» δηλαδή «το πρόσωπο του καπνιστή» προστέθηκε ως ...
ιατρικός όρος στα λεξικά και αναφερόταν στη διαφορά που υπάρχει στο πρόσωπο ενός καπνίζοντα και ενός μη καπνίζοντα.
O χειρότερος φόβος όλων των γυναικών είναι να δείχνουν μεγάλες και ακόμα χειρότερα να
δείχνουν μεγαλύτερες από ότι είναι.
Όταν όμως

μιλάμε για καπνίζοντες τότε ξεπερνάμε τις απλές ρυτίδες και γραμμές που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες και μπαίνουμε σε πιο βαθιά νερά.
Το τσιγάρο μειώνει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο 40%. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα αρχίζει να λεπταίνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζάρες και ρυτίδες. Επίσης το σούφρωμα των χειλιών που κάνουν 100αδες φορές την ημέρα οι καπνιστές όταν τραβάνε τον καπνό, επιδεινώνει κατά πολύ την υφή του δέρματος αλλά και μεγαλώνει τον αριθμό των ρυτίδων γύρω από το στόμα.
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες οι καπνιστές αναπτύσσουν πρόωρα σημάδια γήρανσης πολύ νωρίτερα από ό, τι ένας μη καπνιστής, ακόμη και στην ηλικία των 20 ετών και ενώ οι ρυτίδες δεν είναι ακόμη ορατές μπορεί να φανούν κάτω από ένα μικροσκόπιο.
Ακόμη λόγω των χιλιάδων τοξίνων που μπαίνουν κατευθείαν στο σώμα σας από ένα μόνο τσιγάρο, το χρώμα του δέρματος αρχίζει και αλλοιώνεται, και αποκτά μία κιτρινωπή όψη και πορώδη υφή.
Η περιοχή των ματιών
Εάν καπνίζετε να περιμένετε πέρα από τις αυξημένες ρυτίδες και το γερασμένο πρόσωπο, πριν της ώρας του, να δείτε και την εμφάνιση μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια σας! Ειδικά για τους φανατικούς καπνίζοντες, οι κύκλοι θα είναι πολύ έντονοι και ούτε το καλύτερο concealer στον κόσμο δε θα σας βοηθήσει να τους κρύψετε.
Η περιοχή των χειλιών
Τα χείλη σας θα αποκτήσουν τριγύρω πολλές ρυτίδες με τα χρόνια και θα συρρικνωθούν.
Η περιοχή των δοντιών
Σίγουρα κανείς δε θέλει να βλέπει ένα χαμόγελο με κίτρινα δόντια και σουφρωμένα χείλη, σωστά; Αν δε σας αρέσει αυτό το θέαμα, η λύση φυσικά δεν είναι να κάνετε λεύκανση δοντιών, αλλά να κόψετε το κάπνισμα!
Η περιοχή των μαλλιών
Τα τσιγάρα εξαιτίας των χημικών που περιέχουν, θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμπά και άτονα. Στην πορεία των χρόνων τα μαλλιά σας θα αρχίσουν επίσης, να λιγοστεύουν…
Η περιοχή του σώματος
Τα νύχια σας θα αποκτήσουν ένα «υπέροχο» κιτρινωπό χρώμα και τα χέρια σας θα γεμίσουν ζάρες. Δυστυχώς το κάπνισμα δε θα σας κάνει κακό μόνο εσωτερικά όπως λογικά θα ξέρετε ήδη. Πρόσφατες μελέτες από την έρευνα στο Archives of Dermatology δήλωσε ότι το κάπνισμα γερνά το δέρμα όλες τις ηλικίες σε όλες και σε όλο το σώμα, ειδικά στο κάτω μέρος των μπράτσων.
Αν τίποτα από αυτά δε σας έπεισε να κόψετε το κάπνισμα τότε ακούστε τη συμβουλή της Amanda Sandford, της Action on Smoking and Health (ASH): «Καμία κρέμα προσώπου δε θα σας γλιτώσει από τις ρυτίδες που σας έχει προκαλέσει το κάπνισμα. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές, κόψτε το!».
http://miss24gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...