.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Απώλεια βάρους και καλύτερη διάθεση πάνε μαζί!



To στρες και οι ορμόνες είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μας κάνουν να τρώμε περισσότερο. Η κακή μας ψυχολογία, οι δύσκολες καταστάσεις που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε κάνουν την όρεξή μας να εκτινάσσεται στα ύψη. Όποιος και αν είναι ο λόγος που μας δημιουργεί αυτή την πείνα, τα καλά νέα είναι ότι με κάποιες στρατηγικές από τους ειδικούς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις άσχημες αυτές στιγμές.

Αρχικά, φτιάξτε μια πατατοσαλάτα για να σας χορτάσει. Ανεξάρτητα από τη φήμη της πατάτας, η αλήθεια είναι ότι περιέχει κάποια χημικά συστατικά που δρουν σαν ίνες στον οργανισμό και κρατούν το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα σε σταθερή κατάσταση και ακόμα καλύτερα βοηθάει στην απώλεια βάρους.
Πάντως, υπάρχει ένα τρικ για να μεγιστοποιηθεί το όφελος. Αν αφήσετε τις πατάτες στην κατάψυξη, διπλασιάζεται σχεδόν η φυσική αντίσταση του αμύλου σε ένα μόνο πιάτο. Δοκιμάστε να βράσετε ξεφλουδισμένες πατάτες μέχρι του σημείου να είναι τρυφερές. Τις βάζετε στο ψυγείο και τις γαρνίρετε με άνηθο. Μπορείτε να βάλετε και μπιζέλια για ακόμα περισσότερες ίνες και για καλύτερη γεύση.

Μην ξεχνάτε το πρωινό
Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωινό βοηθά να διατηρήσουμε τη γραμμή μας. Μάλιστα σε τελευταίες μελέτες στο Πανεπιστήμιου του Τέξας στο Ελ Πάσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν πρωινό έπαιρναν μέχρι και 5% λιγότερες θερμίδες από εκείνους που ξεκινούσαν τη μέρα τους μόνο με έναν καφέ. Αυτό σημαίνει, μέσα σε έναν χρόνο μέχρι και 6 κιλά απώλεια βάρους. Μια καλή επιλογή για πρωινό είναι άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα, ίνες ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης γιαούρτι με φρούτα και κράκερ ολικής άλεσης ή μισό σάντουιτς.

Παράλληλα, τα smoothies  είναι μια εξαιρετική επιλογή, για να δαμάσουμε την πείνα μας. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Μπάρμπαρα Ρολς, συγγραφέα του βιβλίου «ογκομετρική διατροφή», και έπειτα από μελέτες ερευνητών, όσοι έπιναν παραπάνω smoothies την ημέρα έτρωγαν μέχρι και 12% λιγότερο, γιατί αισθάνονταν πιο χορτάτοι. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε και αν βάζουμε ντομάτα ή μαρούλι σε ένα σάντουιτς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...