.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΜΩΡΑ?

1. Πείνα: Το πρώτο πράγμα που οι γονείς σκέπτονται όταν ακούν το μωρό να κλαίει είναι ότι αυτό πεινάει. Πριν το κλάμα της πείνας, ωστόσο, υπάρχουν άλλα σημάδια που εκδηλώνουν τα μωρά, τα οποία θα μάθουν σιγά-σιγά να αναγνωρίζουν οι νέοι γονείς: κάνουν φασαρία, πλαταγίζουν τα χείλη τους, αναζητούν το δάχτυλο του γονιού όταν το νιώσουν στο μάγουλό τους και βάζουν τα χέρια τους στο στόμα τους.2. Πάνα: Πολλά μωρά ειδοποιούν αμέσως όταν θέλουν να «αλλαχθούν».
3. Ύπνος: Πράγματι, τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Όχι, όμως, όλα τα μωρά και όχι πάντα. Πολλά νεογέννητα δημιουργούν μεγάλο σαματά όταν είναι υπερβολικά κουρασμένα και θέλουν να κοιμηθούν.4. Αγκαλιές: Τα μωρά θέλουν συνεχώς χάδια και αγκαλιές.5. Πονόκοιλος: Οι πόνοι και οι ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα -π.χ. τα αέρια και οι κολικοί- κάνουν πολλά μωρά να κλαίνε γοερά για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.6. Ρέψιμο: Το ρέψιμο δεν είναι υποχρεωτικό. Αν, όμως, το μωρό αρχίσει να κλαίει μετά το ...
φαγητό, με ένα καλό ρέψιμο μπορεί να ανακουφιστεί τρομερά.7. Κρύο-Ζέστη: Όταν τα μωρά κρυώνουν, π.χ. όταν αλλάζουν ρούχα ή πλένονται για να βάλουν καθαρή πάνα, μπορεί να αρχίσουν να κλαίνε.8. Λεπτομέρεια: Τα μωρά μπορεί να ενοχλούνται από κάτι τόσο μικρό και ασήμαντο όσο μία τρίχα που τυλίχτηκε στο μικρό δάχτυλο του ποδιού τους και τα ενοχλεί ή επειδή τα «τσιμπάει» το ταμπελάκι σε κάποιο ρούχο.9. Δόντια: Όταν το μωρό σας βγάζει νέα δοντάκια, μέσα από τα τρυφερά του ούλα, αυτό μπορεί να είναι επίπονο και να προκαλέσει πολύωρο κλάμα.10. Ταλαιπωρία – Αδιαθεσία: Η ενασχόληση μαζί τους μπορεί να τα κουράσει, να τα ενοχλήσει και να τους δημιουργήσει γκρίνια και κλάματα.

http://endiaferonta.com/?p=15223

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...