.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

EINAI NOΡΜΑΛ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ?


Οι ερωτήσεις των ανθρώπων για το σεξ και τις σχέσεις είναι πολλές με την πιο δημοφιλή απ' όλες να είναι: Είμαι νορμάλ;
Όταν πρόκειται για ζητήματα σεξουαλικής έκφρασης, όλοι και όλες είναι περίεργοι να μάθουν αν ταιριάζουν στο ¨μέσο όρο¨ όσον αφορά τις σεξουαλικές πρακτικές, όπως φαντασιώσεις, κόλπα, επιθυμίες κλπ.

Αυτά ακριβώς εκμεταλλεύεται και ο λαϊκός τύπος που συνεχώς βάζει διάφορα quiz και ερωτηματολόγια σχετικά με το σεξ και τις σχέσεις. Διότι πολύ απλά η αναγνώστρια θέλοντας να μάθει που κατατάσσεται η δική της συμπεριφορά συμμετέχει και βλέπει στο τέλος αν η συμπεριφορά της είναι κανονική, kinky ή ελλιπής όσον αφορά τις απολαύσεις που δέχεται ή προσφέρει στο σεξ.     
Δες λοιπόν τα παρακάτω, που προέρχονται από διάφορες έρευνες και αν δεν ταιριάζεις απόλυτα με μην ταραχτείς καθόλου, άλλωστε η διαφορετικότητα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και προσόν!
Οι έρευνες βοηθούν στην αποδόμηση των μύθων, όπως αυτού: ¨ οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα¨.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα για την Σεξουαλική Συμπεριφορά από το  Ινστιτούτο για τις Σεξουαλικές Έρευνες Κίνσεϋ  το 54% των ανδρών σκέφτεται το σεξ κάθε μέρα και αρκετές φορές την ημέρα, το 43% το σκέφτεται λίγες φορές την εβδομάδα ή το μήνα και το υπόλοιπο 4% λιγότερο από μια φορά το μήνα. Βάσει λοιπόν αυτής της μελέτης ο μύθος δεν ισχύει.
Επίσης οι έρευνες επίσης μας βοηθούν να κατανοήσουμε κάποια στερεότυπα. Όπως το ¨απόψε είμαι κουρασμένη¨ ή ¨έχω πονοκέφαλο¨ που είναι από τις πιο συνηθισμένες φράσεις των γυναικών. Φαίνεται μάλλον ότι μόλις μια γυναίκα κάνει μια σταθερή σχέση η επιθυμία της για σεξ μειώνεται πολύ. Μάλιστα μια γερμανική μελέτη ανακάλυψε ότι μόλις τέσσερα χρόνια μετά το γάμο λιγότερες από τις μισές γυναίκες επιθυμούσαν σεξ σε κανονικά χρονικά διαστήματα. Μετά από είκοσι χρόνια σχέσης μόλις το 20 % των γυναικών ήθελε σεξ σε κανονικό χρονικό διάστημα. Αντιθέτως η λίμπιντο των ανδρών παρέμεινε σταθερή ανεξαρτήτως διαστήματος.
Κάποια άλλα δεδομένα που έχουν ανακαλυφθεί από έρευνες είναι ότι :
Η μέση συνουσία διαρκεί από 3 έως 10 λεπτά.
Η περισσότερο προτιμώμενη σεξουαλική στάση είναι για τους άντρες η στάση με τη γυναίκα στα 4, ενώ για τις γυναίκες η ιεραποστολική στάση.
Το 90% των αντρών και το 94% των γυναικών ηλικίας από 21 έως 49 ετών κάνει σεξ έως 5 φορές την εβδομάδα. ( σημειώστε τη λέξη ¨ έως¨ που είναι υπεύθυνη για τα υψηλά ποσοστά, όπως επίσης και το ότι αυτοί που κάνουν συχνά σεξ είναι πιθανότερο να απαντήσουν σε μια τέτοια έρευνα)
Το 68% των αντρών και το 59% των γυναικών έχει απατήσει τον σύντροφο του χωρίς εκείνος ή εκείνη να το γνωρίζει.
Επίσης οι έρευνες αποκαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά για το σεξ.
Ο μέσος χρόνος που οι γυναίκες σερφάρουν πορνογραφικές ιστοσελίδες στο internet είναι μιάμιση ώρα την εβδομάδα,  για το 17% που παραδέχεται ότι βλέπει πορνό στο ίντερνετ και για τους άντρες είναι ο διπλάσιος  χρόνος, δηλαδή τρεις ώρες και είναι πολύ πιθανότερο να το κάνουν στη δουλειά τους.
Το 34% των αντρών και το 10% των γυναικών έχει πει ψέματα τουλάχιστον μια φορά για να κάνει σεξ. Επίσης το 47% των ανδρών και το 42% των γυναικών έχουν πει ότι είχαν λιγότερες σεξουαλικές σχέσεις στο παρελθόν απ? ότι πραγματικά είχαν στον μελλοντικό σύντροφο τους όταν γνωρίστηκαν μαζί του για να μην τους απορρίψει.
Το 56% των παντρεμένων ανθρώπων που ερωτήθηκαν αν είναι οκ να φλερτάρει κάποιος παντρεμένος ή κάποια παντρεμένη είπαν ότι είναι οκ!
Οι μισοί απ?  όσους ερωτήθηκαν δεν μπορούσαν να θυμηθούν και το όνομα και το επώνυμο για όλους όσους είχαν κάνει σεξ μαζί στο παρελθόν .
Αυτά λοιπόν σχετικά με την κανονικότητα στο σεξ. Τώρα ξέρεις αν ανήκεις στο μέσο όρο!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...