.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ''ΚΑΜΜΕΝΑ'' ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Ηλιακό έγκαυμα δεν παθαίνουν μόνον οι αμελείς ή όσοι αγνοούν συστηματικά τη χρήση του αντηλιακού. Μπορεί να σου συμβεί ακόμη κι αν είσαι σχολαστική με το θέμα της αντηλιακής προστασίας, για πολλούς λόγους: Ίσως, κάποια στιγμή ξεχαστείς ή υποβαθμίσεις την ηλιακή ακτινοβολία και το παρακάνεις με την ηλιοθεραπεία. Μπορεί να μην απλώσεις σωστά το αντηλιακό ή να μην επαναλάβεις τακτικά την επάλειψη μετά το κολύμπι. Ό,τι κι αν σου συμβεί, μπορείς να το αντιμετωπίσεις σωστά!

Γενικές οδηγίες: υπάρχουν κάποιοι κανόνες περιποίησης και προστασίας του δέρματος που ισχύουν για όλους, από τον ελαφρύ ερεθισμό ως το πιο σοβαρό έγκαυμα. Συνήθως

το έγκαυμα δεν εμφανίζεται αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία, αλλά κάποιες ώρες αργότερα. Έτσι, ακόμη κι αν το έχεις πάθει, δεν θα το αντιληφθείς αμέσως. Σε κάθε περίπτωση, μετά την έκθεση στον ήλιο, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

*Κάνε ντους, για να απομακρύνεις το θαλασσινό νερό. Είναι γνωστό πως το αλάτι αφυδατώνει το δέρμα, και στην προκειμένη περίπτωση θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

* Άπλωσε after sun. Τα ειδικά ενυδατικά προϊόντα για μετά τον ήλιο είναι σχεδιασμένα για να αποκαθιστούν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, να προλαμβάνουν την εμφάνιση των ελαφριών ερεθισμών ή να μαλακώνουν την εμφάνιση πιθανού εγκαύματος.

*Ακόμα κι αν δεν έχεις after sun, χρησιμοποίησε μια κρέμα ή ένα σπρέι βαθιάς ενυδάτωσης σώματος, κατά προτίμηση χωρίς άρωμα.

*Κατά τη διάρκεια του ντους, φρόντισε το νερό να είναι χλιαρό και μην τρίβεις με σφουγγάρι την ταλαιπωρημένη από την ηλιοθεραπεία επιδερμίδα. Επίσης, σκουπίσου ταμποναριστά, ασκώντας στο δέρμα την ελάχιστη δυνατή πίεση ή τριβή.

*Από την πρώτη στιγμή που θα νιώσεις ενόχληση στο δέρμα, εφάρμοσε άμεσα αρκετή ποσότητα κρέμας ή αφρού κατάλληλου για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων. Τα προϊόντα αυτά έχουν εξειδικευμένη σύνθεση που παρέχει στο δέρμα μέγιστη ενυδάτωση με ταυτόχρονη καταπραϋντική και αντιφλογιστική δράση. Έτσι, ακόμη κι αν το δέρμα σου δεν έχει πάθει έγκαυμα, το σίγουρο είναι πως, χάρη σε αυτά τα προϊόντα, ο απλός ερεθισμός θα περάσει πολύ πιο γρήγορα, αλλά και το πιθανό έγκαυμα θα σε ταλαιπωρήσει σαφώς λιγότερο.

*Επανάλαβε τη χρήση του προϊόντος.

*Αν, μετά από κάποιες ώρες, ο ερεθισμός και η ενόχληση μεγαλώνουν αντί να υποχωρούν ή αν εμφανιστούν στο δέρμα φουσκάλες με υγρό, καλό είναι να ζητήσεις τη συμβουλή ειδικού.

Μετά το έγκαυμα


Αφού θα έχεις κάνει όλα όσα πρέπει, για να αποκαταστήσεις την υγεία της επιδερμίδας, δώσε προσοχή σε δύο σημαντικές λεπτομέρειες:

1. Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο για τις επόμενες μέρες, προτιμώντας να πηγαίνεις για μπάνιο τις ώρες που η ακτινοβολία είναι αισθητά μειωμένη.

2. Προστάτευσε ακόμη πιο πολύ την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο δείκτη προστασίας από τον συνηθισμένο.

Πηγή: women only

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...