.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΥΠΝΟ

Τροφές σε στέλνουν για ύπνο ονειρεμένο
Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς και όταν τα καταφέρνεις οι εφιάλτες δίνουν και παίρνουν στα όνειρά σου, δοκίμασε να συμπεριλάβεις τις παρακάτω τροφές στο βραδινό σου γεύμα. Έτσι, θα εξασφαλίσεις έναν ήρεμο ύπνο, καλύτερο και από τα"Sweet dreams" της Μπιγιονσέ.
Πιες το γαλατάκι σου: δεν είναι μόνο το γιατροσόφι της γιαγιάς! Η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει ότι ένα ποτήρι χλιαρό γάλα προτού ξαπλώσουμε, χαρίζει όνειρα γλυκά.
Είναι πλούσιο σε τριπτοφάνη (ένα αμινοξύ που είναι προάγγελος της σεροτονίνης και της μελατονίνης), ορμόνες οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν υπνηλία και εξισορροπούν τον ρυθμό του ύπνου.
Κριθάρι, ζυμαρικά και το ψωμί - ψωμάκι: τα τρόφιμα αυτά ευνοούν τον ύπνο επειδή είναι πλούσιες σευδατάνθρακες. Επιπλέον, προκαλούν αίσθημα κορεσμού επειδή αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό. Ιδανικός συνδυασμός το κριθάρι ή τα ζυμαρικά με τις φακές, που είναι πλούσιες σε σίδηρο.
Μαρούλι και λάχανο: τα λαχανικά αυτά είναι γνωστά για τις ηρεμιστικές και αποτοξινωτικές τους ιδιότητες. Είναι εύπεπτα και περιέχουν άφθονες βιταμίνες της ομάδας Β καθώς και βιταμίνη C.
Μπανάνες: περιέχουν άφθονο ποτάσιο, ιχνοστοιχείο το οποίο ρυθμίζει την πίεση και μειώνει το άγχος. Κόψε μια μπανάνα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε λίγη ζάχαρη ή μέλι και χυμό λεμονιού.
Κρόκος και μοσχοκάρυδο: αυτά τα δύο μπαχαρικά βοηθούν τη λειτουργία της πέψης και χαρίζουν ξεκούραστο ύπνο. Πρόσθεσε λίγο στο φαγητό στο τέλος του ψησίματος, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν τη δράση τους.
πηγή: womenonly.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...