.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ?

Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί τι τάχα να εννοεί, όταν σου λέει «Χρειάζομαι λίγο χρόνο» ή όταν συμφωνεί μαζί σου σε όλα, ακόμα και όταν του λες ότι δεν θέλεις να έρθει η μαμά του την Κυριακή για φαγητό; Άραγε, αυτά τα όντα είναι από τον ίδιο πλανήτη με μας ή απλώς έχουμε υπογράψει άτυπη σύμβαση, ότι θα συνυπάρχουμε και θα πολλαπλασιαζόμαστε χωρίς πότε να ρωτήσει ο ένας τον άλλον γιατί είμαστε τόσο διαφορετικοί; Αλήθεια δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είναι μύθος ή πραγματικότητα ότι οι άνδρες πάντα εννοούν αυτά που λένε; Να σε πληροφορήσω, καλή μου, ότι κάτι τέτοιο είναι μύθος. Αν θέλεις να επιβιώσεις σε αυτό τον κόσμο που λέγεται ερωτική σχέση, θα πρέπει να ξέρεις ότι πάντα πίσω από αυτά που σου λέει εννοείται κάτι άλλο. 

Ας υποθέσουμε ότι έχεις γνωρίσει κάποιον και βγαίνετε το πρώτο σας ραντεβού. Περνάτε θαυμάσια, γελάτε και βαθιά μέσα σου ελπίζεις ότι είναι φυσιολογικός. Με το που φτάνει το ραντεβού στο τέλος του όμως, γυρίζει και όλο τσαχπινιά σου λέει «Θα σου τηλεφωνήσω»! Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου τηλεφωνήσει ποτέ. Όταν ένας άνδρας έχει περάσει καλά μαζί σου, δεν αρκείται σε ένα απλό «θα σου τηλεφωνήσω». Επιδιώκει την ίδια στιγμή να κλείσει και το επόμενο ραντεβού. Προς Θεού, μην κάνεις το λάθος και του τηλεφωνήσεις εσύ. Θα φανείς όχι μόνο απελπισμένη για σχέση, αλλά και, στην περίπτωση που είχε όντως σκοπό να σου τηλεφωνήσει, θα τον ξενερώσεις. Εξάλλου, υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνδρες που θέλουν να έχουν τον ρόλο του κυνηγού.

Πόσες φορές γεμάτη χαρά δεν έτρεξες στις φίλες σου, για να τους πεις ότι το αγόρι σου είπε τη φράση «Θα ήθελα αυτή η στιγμή να κρατούσε για πάντα». Αν νομίζεις ότι εννοεί ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου και είναι ένα βήμα πριν από την εκκλησία, πλανάσαι πλάνη οικτρά. Το βαθύτερο νόημα είναι: ταιριάζουμε πολύ σεξουαλικά και θα ήθελα να κάνουμε σεξ όλη μέρα. Σε καμιά περίπτωση δεν εννοεί ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει τη σχέση σας στο επόμενο επίπεδο. Ένα καλό έχουν οι άνδρες. Ότι ξέρουν πότε κινδυνεύουν. Και επειδή ξέρουν καλά ότι αν πουν την φράση «Σε βλέπω μόνο σεξουαλικά» θα τους έρθει κανένα βάζο στο κεφάλι, έχουν φροντίσει να λένε αυτά που θέλουν, καλυμμένα.

Όταν ακούσεις τη φράση «θέλω χρόνο», ένα πράγμα να ξέρεις! Ήρθε το τέλος. Σχεδόν ποτέ ένας άνδρας δεν λέει αυτή τη φράση, αν δεν έχει σκοπό να χωρίσει. Και κατά βάση έχει βρει ήδη την επόμενη. Βέβαια, ας μην είμαι απόλυτη. Στην περίπτωση που δεν θέλει να χωρίσετε, σίγουρα εννοεί ότι τον πνίγει η σχέση σας. Άφησέ τον λίγο να αναπνεύσει κι εσύ. Μη πέφτεις πάνω του με τα μούτρα. Καλό θα σας κάνει, αν δεν περνάτε και όλη την ώρα μαζί και βγαίνετε με τους φίλους σας.

Μια φράση που τείνει πια να γίνει κλασική είναι η «Δεν πιστεύω στον γάμο». Όταν ο καλός σου, σου πει κάτι τέτοιο, εννοεί ότι δεν θέλει να παντρευτεί εσένα. Οι άνδρες λένε ότι από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας καταλαβαίνουν ποια θέλουν να γίνει η μητέρα των παιδιών τους. Και κατά βάση το νιώθουν με κάποια που μοιάζει στη μαμά τους. Αν λοιπόν σου πει κάτι τέτοιο, στην ίδια κατηγορία βάλε και το είμαι ορκισμένος εργένης, σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι δεν έχεις αυτό το «mother quality» που ψάχνει!

Η δική μου αγαπημένη είναι το «ναι αγάπη μου!». Όταν ρωτάς το έτερον ήμισυ τη γνώμη του για αυτό που φοράς ή για τον τρόπο που χτένισες τα μαλλιά σου ή για το μακιγιάζ που έκανες ή για το αν έχει βγάλει τα σκουπίδια και σου απαντάει «ναι, αγάπη μου», τότε καλή μου, όπως καταλαβαίνεις η κλήση σου προωθείται. Λίγο που τον έχεις πρήξει με τις ερωτήσεις σου, λίγο που βαριέται να σε ακούσει, λίγο που βλέπει ποδόσφαιρο, έχει βρει μια φράση που πάνω κάτω κολλάει σε ό,τι και να τον ρωτήσεις. Για να σιγουρευτείς την επόμενη φορά που θα τον ρωτήσεις κάτι αν σε ακούει, κόλλησε δίπλα στο «ωραίο το φουστάνι μου αγάπη μου;» και ένα «θα πλύνεις εσύ τα πιάτα;». Αν απαντήσει, «ναι, αγάπη μου» βεβαίως, σημαίνει ότι δεν σε άκουσε ποτέ.

Η φράση που μάλλον οι άνδρες την έχουν ψωμοτύρι είναι το «Θα το κάνω εγώ!». Και φυσικά εννοούν δεν κάνω τίποτα, κάντο μόνη σου, αν θες. Αυτό το πράγμα πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ξέρουν από υδραυλικά, από ηλεκτρικά, από ηλεκτρονικά και εννοείται ότι δεν χρειάζεται να φωνάξετε τεχνικό. Θα το κάνει η αγάπη σας. Ποτέ, όμως, δεν κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν. Και ως συνήθως, εσύ κάθε μέρα φωνάζεις και αυτός σε λέει υστερική. Μην απελπίζεσαι, αγάπη μου! Υπάρχει λύση! Την επόμενη φορά που θα προσφερθεί να αλλάξει λάμπα, αλλά δεν θα το κάνει, μην του φωνάξεις. Αντίθετα πες του πολύ ήρεμα και με γλυκιά φωνή ότι θα πεις στο φίλο σου τον Γιάννη από το γραφείο να έρθει να το κάνει. Δεν θα το πιστέψεις πόσο γρήγορα θα σηκωθεί από τον καναπέ και θα την αλλάξει την λάμπα. Λίγο η ζήλεια, λίγο που δεν θέλει να πέσει στα μάτια άλλου άνδρα, θα σηκωθεί από τον καναπέ που έχει βουλιάξει και η δουλειά σου θα γίνει σε χρόνο μηδέν...

πηγή: Tell a woman 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...