.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΦΥΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Μάσκα για λάμψη και ενυδάτωση: Για να δώσετε στα μαλλιά σας φυσική γυαλάδα, λιώστε ένα αβοκάντο, στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής. Ανακατέψτε το μείγμα καλά και τρίψτε με αυτό απαλά τα μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. 

*Για λαμπερά μαλλιά: Στύψτε μισό λεμόνι σε μισό λίτρο νερό και βρέξτε τα μαλλιά αφού έχετε πρώτα λουστεί κανονικά.
Αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας. *Για μαλλιά με όγκο: Αν τα μαλλιά σας δεν έχουν όγκο, φαίνονται άτονα και θαμπά, βάλτε τρεις κουταλιές της σούπας μπύρα σε μισή κούπα ζεστό νερό. Αφού λουστείτε κανονικά βρέξτε στη συνέχεια με αυτό το μείγμα τα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. Η μπύρα θα τους δώσει λάμψη και όγκο. 

*Κατά της πιτυρίδας: Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο: 1. Βράστε 1 κούπα νερό, 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο μαζί με μερικά φύλλα μέντας ή δυόσμου. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα φύλλα και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς να τα ξεπλύνετε. 2. Βράστε μία κούπα νερό και ρίξτε δύο κουταλιές θυμάρι. Αφήστε το υγρό να κρυώσει και στη συνέχεια κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς να τα ξεπλύνετε. 

*Κατά της ψαλίδας: Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού. Απλώστε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών και τυλίξτε τα μέσα σε ένα καπελάκι μπάνιου ή με μία πλαστική σακούλα για μισή ώρα. Ξεπλύνετε τα μαλλιά με χλιαρό νερό και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. 
 πηγή: womenonly.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...