.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΡΑΓΑΔΕΣ

Ραγάδες ή αλλιώς ραβδώσεις – θυμάμαι στην σχολή οι καθηγήτριες δεν μας επιτρέπανε να τις λέμε ραγάδες αλλά ραβδώσεις – είναι οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στο δέρμα και κυρίως προτιμούν τις γυναίκες. Οι ραγάδες, εμφανίζονται συχνότερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης επειδή οι ίνες ελαστίνης “τεντώνονται” , με αποτέλεσμα οι ίνες του δέρματος να “σπάνε”. Εκτός από την εγκυμοσύνη, άλλοι λόγοι εμφάνισης ραγάδων είναι η απότομη άυξηση βάρους σε περιοχές όπως το στήθος, οι γλουτοί και η κοιλιά. 
Αν κάποιος έχει ευαίσθητο δέρμα, οι γραμμές αυτές γίνονται βαθύτερες και πιο ορατές. Οι ραγάδες έχουν συνήθως κόκκινο και καφέ χρώμα όταν βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, ενώ με την πάροδο του χρόνου αποκτούν χρώμα λευκό.
Κυριότεροι λόγοι εμφάνισης τους:

* Η εγκυμοσύνη

* Ορμονικά και γενετικά προβήματα

* Φάρμακα που μπορεί να παίρνουμε για κάποια πάθηση

* Η κακή διατροφή. Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση ραγάδων

* Οι ραγάδες μορεί να κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους κατά την διάρκεια της εφηβείας , επειδή το σώμα τους ακόμα, αναπτύσσεται

* Αν και οι ραγάδες προτιμούν τις γυναίκες, αρκετοί άντρες εμφανίζουν ραγάδες λόγω παχυσαρκίας.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά οι ραγάδες

ποτέ δεν θεραπεύονται πλήρως με κρέμες κλπ. Ωστόσο το laser έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα στην θεραπεία τους. Και επειδή, οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσο πολυέξοδες είναι αυτές οι θεραπείες, παρακάτω θα σας δείξω πως μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνισή τους χωρίς σπατάλες. Πρέπει να τονίσω πως αν είσαι έγκυος, οφείλεις να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου – μην πειραματίζεσαι… Επίσης, αν προλάβεις τις ραγάδες στο αρχικό τους στάδιο, τα αποτελέσματα θα είναι υπέροχα.
* Ένας τρόπος είναι να τρίψεις τις περιοχές που εμφανίζουν γραμμές με ζεστό ελαιόλαδο (όχι καυτό!). Το λάδι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει σημαντικά στην μείωση των ραγάδων.
* Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι να ανακατέψεις αμυγδαλέλαιο, έλαιο καλέντουλας και έλαιο λεβάντας – αυτά μπορείς να τα βρεις σε επιλεγμένα φαρμακεία. Άπλωσε το μίγμα σε καθημερινή βάση και θα μείνεις έκλπηκτη από το αποτέλεσμα.
* Ρίξε λίγο οινόπνευμα 70 βαθμών στις περιοχές και με ένα σφουγγάρι λούφας τρίψε τις ραγάδες μέχρι να κοκκίνισουν. ΑΥτό θα ήτανε καλό να το κάνεις κάθε φορά, πριν απλώσεις κάποια κρέμα ή τα παραπάνω έλαια.
Και μην ξεχνάς το νερό! Να πίνει καθημερινά 8 ποτήρια νερό – είναι το Α και το Ω για κάθε αισθητικό και όχι μόνο πρόβλημα.

πηγή:http://www.blogotsarka.gr/?p=22139

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...